Країна знань №2, 2024

Спочатку було слово

Увечері їхала в автобусі з роботи. У вікно дув осінній холодний вітер. Я думала про те, що незабаром буду дома й нап’юся гарячого чаю. Думки повністю заволоділи мною. Але зненацька…
 
 
 

Щоб перелічити всіх уславлених випускників Київського політехнічного інституту (КПІ), не вистачить усієї шпальти. І з-поміж кращих, а тому – в числі перших – завжди згадується ім’я Сергія Павловича Корольова – академіка, видатного інженера і вченого в галузі ракетно-космічних систем.

Історія арифметики

Арифметика виникла в країнах Стародавнього Сходу: Вавилоні, Китаї, Індії, Єгипті. Наприклад, єгипетський папірус Рінда (названий на ім'я його власника Г. Рінда) відноситься до 20 століття до н. е.
 
 
 

Полоній – це хімічний елемент, що має в періодичній системі Д.І. Менделєєва порядковий номер 84 і позначається символом Po. Відкрито в 1898 році подружжям Пьєром Кюрі та Марією Склодовською-Кюрі й названо на честь батьківщини Марії – Польщі (лат. Polonia).

Трави – волосся матері землі

Усі ми родом із дитинства. З самого дитинства ми любимо трави і квіти, рідні простори, проносячи цю любов до рідної землі через усе життя. Але можна, не виїжджаючи на луки, насолодитися красою трав у себе на дачі, у шкільному саду, у приватній садибі.