Дорогі читачі нашого журналу! Багато людей працювало і працює над створенням кожного номера журналу «Країна знань». Видавати науково-популярний журнал для юнацтва в нинішніх умовах – важка праця.

Мішель Екем де Монтень
Мішель Екем де Монтень
(1533-1592)
Мішель Екем де Монтень
Борис Євгенович Патон
(1918-2020)

Але, добре розуміючи, що популяризація наукових знань є однією з найважливіших задач ученого і його професійним обов'язком, ми створюємо наш журнал, наші автори виконують свій обов'язок з честю. Тому вже дев'ятнадцятий рік, незважаючи на всі перешкоди, видається наш журнал.

У кожній статті нашого сайту ми намагаємося зацікавити вас науковим пізнанням, розповісти вам про цікаве в різних науках. Пам'ятайте: непотрібних знань немає. Все, що ви пізнаєте, обов'язково стане в нагоді вам у майбутньому.

Одне з основних завдань журналу «Країна знань» висловив ще у XVI столітті Мішель Екем де Монтень французький філософ і письменник епохи Відродження: «…найголовніше – це прищепити смак і любов до науки, інакше ми виховаємо просто ослів, які навантажені книжковою мудрістю».

Про цінності науково-популярної літератури красиво висловився Ігор Васильович  Петрянов-Соколов (1907–1996), академік АН СРСР, фізико-хімік, головний редактор журналу «Хімія і життя» і серії книг «Учені – школяреві»: «Якщо прийняту форму передачі наукової інформації – наукові та технічні журнали і монографії – можна порівняти з золотоносною рудою, то науково-популярну літературу – з дорогоцінним металом».

Головна мета нашої роботи – щоб більше молоді стало займатися наукою. На ваші плечі ляже важка праця – повернути колишню славу вітчизняної науки.

Наведу слова великого Вченого нашої країни, який зробив світові відкриття в науці, – Бориса Євгеновича Патона:

«Молодь – це все. Не буде молоді – не буде наукових шкіл, а наукові школи – це те, на чому тримається наука...

Потрібно працювати. І бути оптимістами, хоча це і важко, й іноді здається штучним. Але крім оптимізму необхідна і віра в майбутнє науки. Без цього не можна. І наука знову зможе робити все, що їй належить».

Т.В. Бєлих, математик, кандидат технічних наук, головний редактор журналу «Країна знань»