1.1. Швидкість охолодження пропорційна різниці температур нагрітого тіла і навколишнього повітря. Тому слід відразу кілька охолодити каву, вливши в нього молоко, щоб подальше охолодження проходило повільніше.

1.2. Куля, що несеться безперервним вітром, знаходиться по відношенню до навколишнього повітря у спокої; тому прапори не стануть майоріти на вітру, а будуть звисати, як в затишність.

1.3. Необхідно підпалити перший шнур одночасно з обох кінців - отримуємо 30 хвилин. Одночасно з першим шнуром підпалюємо другий шнур з одного кінця, і коли перший шнур догорить (30 хвилин), - підпалюємо другий шнур з іншого кінця (отримуємо ще 15 хвилин).

1.4. Сферичні і овальні яйця котилися б по прямій. Яйця ж асиметричні, у яких один кінець тупіше, а інший гостріше, при скачуванні прагнуть котитися по колу. Якщо яйце лежить на краю обриву або в іншому ненадійному місці, прагнення котитися по колу, а не по прямій, - велика перевага.

1.5. Прив'язавши мотузку одним кінцем до дерева, що росте на березі, необхідно обійти з мотузкою озеро по колу і прив'язати другий кінець мотузки до того ж дереву. В результаті між деревами буде натягнута здвоєна мотузка для переправи на острів.